Køb af hvalp

KØB AF HVALP FRA KENNEL VIKINGSTAFF'S


At have hund er en livsstil! og at købe og sælge en hvalp/hund er en tillidssag. En beslutning, der har stor betydning for såvel dit som hundens liv de næste mange år. Derfor SKAL det være en velovervejet beslutning at købe en hund. Vi har derfor stor respekt for dem, der fravælger at købe en hund, fordi de af forskellige årsager ikke mener at kunne tilfredsstille hundens behov.


Mange tror det er en god forretning at være opdrætter og det er meget langt fra sandheden! Prisen for en hvalp dækker på ingen måde de arbejdstimer og udgifter der er brugt på hver én hvalp, samt det der går forud for parring og fødsel. Omkostningerne ved seriøst opdræt er meget høje, og som regel højere end det man kan ”tjene” på salg af hvalpe, så det er passionen og glæden ved livet med hundene der er drivkraften.

Dette betyder, at vores hunde og de hvalpe der er resultatet af vores opdræt betyder enormt meget for os. For os er det er ikke bare en hobby,

det er en meget stor del af vores liv på alle måder. Derfor er det også rigtig vigtig for os at møde vores kommende hvalpekøbere, så vi kan lære hinanden at kende. Det er en tillidssag, at sælge såvel som at købe en hvalp. Vi vil naturligvis sikre os, at det er den rette familie som vi sælger til, inden vi reservere en hvalp til jer. Derfor er der også visse ting vi ønsker at vide om jer fx hvad jeres forventninger og krav er til jeres kommende hvalp, om I kender til racen og hvad I ønsker at bruge hvalpen til fx udstilling, hundesport eller blot en familiehund - Alt sammen i et forsøget på, at udvælge den rette hvalp til jer.

Udover vi ønsker at vide en masse ting om vores hvalpekøbere har vi også visse forventninger til vores hvalpekøbere. En af disse forventninger

er, at man som køber har sat sig grundigt ind i racen og dens behov inden man henter sin nye hvalp hjem! - En anden ting er, at man har gjort op med sig selv hvad konsekvenserne er for ens eget liv (og måske også for resten af familiens liv) at man får en ny hund. Derfor er det også vigtig at en køber har erhvervet sig den nødvendige viden om korrekt pasning af hvalpen/hunden inden den bliver hentet hjem for at det kan blive en succeshistorie.

Vi forventer også at køber på forhånd forstår, at det kræver en stor indsats! Da ikke alle dage er en dans på roser og ikke alle hvalpe bliver renlige i løbet af en uge. Nogle hunde er meget samarbejdsvillige af natur og andre kræver lidt mere opmærksomhed og forståelse fra deres ejer. Alle hunde

har individuelle personligheder. Vi kan som opdrætter gøre vores bedste både med socialisering og begyndende træning, men en hvalp på 8 uger er en ”ufærdig” hund. Det videre ansvar er og bliver køberens! Så hvordan det går hvalpen i dens videre liv... Hvor godt forholdet bliver mellem ejer og hund, hvor stor en glæde ejeren får af sin hund og hvor godt et liv hunden får med sin ejer… det er alt sammen køberens ansvar. Og det forventer vi man har tænkt over før man køber sin nye hvalp her hos os!


Vi skriver ingen op til hvalpe før vi har haft besøg af jer. Det er vigtigt at der er kemi mellem hvalpekøbere og opdrætter, denne

kan kun opstå ikraft af vi mødes. Det er vigtigt at I møder moderen til hvalpene, samt ser hvilke rammer vi opdrætter i. Der findes mange forskellige måder at holde hunde på og der er ikke to ens opdrættere, derfor er det også vigtigt at I tager kontakt til flere

så I kan danne jer et indtryk af hvordan I ønsker jeres kommende hvalp skal starte sit nye liv.


Der gøres også opmærksom på, at sælger kan forbeholde sig ret til at undlade at sælge til hvalpekøbere, der retter henvendelse omkring køb af hvalp!

 

BEMÆRK:

Vores venteliste er ikke en liste hvor man kommer efter rækkefølge. Vi forbeholder os retten til at bestemme hvordan vores hvalpe skal fordeles til kommende hvalpeejer. Vi bestemmer hvilken hvalp du som køber skal have. Hund og familie skal passe sammen. Hver familie har sit behov og hver hvalp har sin personlighed. Vi ønsker at sælge hvalpene til de købere der er mest motiveret.

Ikke blot at sælge hvalpe "efter tur". Indtil videre koster det ikke noget at stå på vores venteliste - Det eneste vi beder om er, at man husker at melde sig fra, hvis man af en eller anden grund ikke længere har behov for at stå på listen.

Being a dog mom
Monique 3 mdr.
Love my staffie

VI GIVER TILGENGÆLD DIG FØLGENDE GARANTI



Her hos os har vi papirerne i orden. Vi har bestået den lovpligtige opdrætteruddannelse og haft kennelinspektion uden anmærkninger. Når man er indehaver af et kennelmærke og laver max. 2 kuld om året går man ind under betegnelsen ”hobby-opdræt” laves der mere end 2 kuld om året vil man blive omfattet af reglerne om "erhversmæssigt opdrætter" Som opdrætter er man også underlagt en række lovkrav som bl.a. dyreværnsloven, hundeloven og købeloven. Hos os bruger vi alt vores fritid på racen, svare på mails, have hvalpebesøg, træning med hundene, udstilling og m.m. og vi elsker det.


Vores Staffbørn er rigtig godt forsikret hos Agria dyreforsikring - De er forsikret med følgende:

  • Den Lovpligtige ansvarsforsikring
  • Agria Altid Staffordshire bull terrier (som dækker årligt dyrelægebesøg i forbindelse med sygdom eller skade)
  • Livsforsikring
  • Medicin
  • Genoptræning
  • Special Tryghed
  • Alle vores tæver som indgår i avlen, har avlsforsikring
  • Alle vores hvalpe som fødes i vores kennel har vi tegnet en særlig dækning på


Alle vores hvalpe sælges som familiehunde. De er opdrættet med kærlighed, ære og selvfølgelig med respekt for racen.


Hos Kennel Vikingstaff’s bruger vi DKK's købsaftale den er trovæærdige og simple at forstå. De hundehvalpe vi formidler er efter købsloven og vi udsteder selvfølgelig den lovpligtige garanti på alle vores hvalpe som er 2 år fra overtagelses datoen dvs. fra den dag hvalpen flytter hjemmefra.

Vores hvalpe sælges med en tilbagekøbsret. Dette skyldes at vi ønsker at vide med 100% sikkerhed hvor og hvem der har vores opdrættede hvalpe. Hvis man af en eller anden årsag ikke kan eller vil have den hvalpen/hunden man har valgt fra os, så skal vi have den tilbudt tilbage. Vi betaler selvfølgelig for den og efterfølgende vil vi finde et nyt hjem/familie til hunden og sikre at den får det værdige og gode liv som den er sat i verden for at få. Vi står altid til rådighed og hjælper med glæde, da vores eneste mission er, at sikre vores hvalpe det optimale liv, hele deres liv.



Vil man gerne udstille sin Staffordshire Bull Terrier hjælper vi selvfølgelig med glæde.



Har man planer om at anvende sin Vikingstaff’s til avl, så er der nogle ting der skal opfyldes først:


  • Der er ikke avlsrestriktioner på racen mere, men vi opfodrer til at man stadig tester sin hund inden den skal anvendes i avl.


  • Vi ønsker at godkende valgte avlspartner. Grunden til dette, er at vi har lagt vores liv og sjæl i at udvikle den blod linje og deraf hvalpe for fremtiden. Vi vil blot godkende de valg man træffer, da vi bestemt ikke ønsker på nogen måde at bidrage til misbrug indenfor SBT opdræt herhjemme.


  • Til gengæld vil vi hjælpe og støtte hele vejen igennem, da vi har nogle gode forbindelser til de bedste SBT opdrætter i ind- og udland.


En hvalp fra Kennel Vikingstaff's koster selvfølgelig penge.....


Alle vores hvalpe bliver solgt med følgende:


  • FCI/DKK stamtavle
  • DKK købskontrakt
  • Registering i Dansk Hunderegister
  • Sundhedsbog udført af dyrlægen
  • Chipmærkning
  • Vaccination 1. gang
  • Ormekur x 3
  • 2 kilo foder + en foderplan
  • Halsbånd og line
  • Hvalpemappe


Udover dette vil der altid følge en hvalpepakke med hvalpen, hvad denne pakke indeholder vil variere fra gang til gang.

HVAD ER SÅ INKLUSIV I PRISEN PÅ EN HVALP FRA KENNEL VIKINGSTAFF'S


Vores hvalpe er født af stambogsførte ”ÆGTE” Staffordshire Bull Terrier. VI LAVER INGEN KOPIER ELLER UORIGNALE HVALPE HER HOS OS! Der er lagt mange kræfter i at finde den bedste avlspartner til vores tæve og derved kan vi sikre dig en ægte racetypisk original SBT.




Hvalpen fra Kennel Vikingstaff's er født i vores stue, midt i vores hverdag. Når fødslen går i gang foregår den i stille og rolige omgivelser med kun jeg og Thomas tilstede og vi er ved vores tæves side døgnet rundt.
 Når hvalpene så kommer til verden, notere vi tiden for deres fødsels og hver enkel lille hvalp bliver vejet, målt og mærket med en farvet bomuldsnor for at kunne kende forskel. I alle otte uger bliver hvalpene sammen med deres mor og de får lov til at amme lige indtil de flytter hjemmefra.
 Efter det tredje døgn bydes vores andre dyr velkommen i fødekassen, hvis tæven tillader det. Vores hvalpe er socialisere til deres fremtidige liv, de er lydighedstrænet fra de ca. var 4-5 uger gamle. Hver hvalp har haft alene tid med os hvor vi har gået rundt med dem og nusser dem for at give dem et tæt og naturligt forhold til os mennesker og til sidst og ikke mindst, er Alle vores hvalpe så godt som renlige når de flytter hjemmefra.

STAMBOGSFØRING - STAMTAVLE 

Vores hvalpe bliver stambogsført under Dansk Kennel Klub. Det koster at få stambogsført sine hvalpe, men det er også med til at sikre, at man

som hvalpekøber med sikkerhed ved at det er den rigtig tæve og han der har fået dette kuld hvalpe. Hvalpen får med sig et internationalt stambogscertifikat med aner flere generationer tilbage. Denne stambog skal følge hvalpen hele dens liv og ved evt. ejerskifte skal ejer-beviset indsendes. I vores kontrakter skal vi have besked inden sådan et ejerskifte foretages, da vi har en tilbagekøbsret og ønsker selvfølgelig at kunne følge vores hvalpe hele deres liv.

DYRLÆGE - ORMEBEHANLING, VACCINE, CHIP OG SUNDHEDSTJEK

Selvom tæven er behandlet for orm sidst i drægtigheden fødes hvalpene med "sovende" orme. Alle vores hvalpe bliver behandlet i 2, 4 og

6 leveuge for orm. Du bør rådføre dig med din dyrlæge hvornår du næste gang i dens liv skal undersøge den for orm og derefter behandle efter

din egen dyrlæges anvisninger. I dag tester man før man behandler, der er dog undtagelser som f.eks. ved rejser til nogle lande.

Alle vores hvalpe fødes HERPES frie, da vi har dyb respekt for HERPES. Det er en forfærdelig virus som din hvalp fødes med hvis tæven ikke bliver vaccineret imod det. Dette sikrer vi ved at følge vores dyrlæge anvisning med hensyn til HERPES vaccine programmet.

Når hvalpene er 7-7½ uge gamle kører vi en tur til dyrlægen sammen med deres mor. Her bliver de undersøgt og vurderet mentalt om alt er som

det skal være. Der bliver så udfærdigede en sundhedsbog som følger med hvalpen. Hvalpen bliver vaccineret med NOBIVAC DHP VET og bliver

ID-mærket hos vores dyrlæge. Det er med den internationale chip, så hvalpen kan færdes i ind- og udland. Chipnumret står på stambogscertifikatet samt i hundens sundhedsbogen fra dyrlægen. ID-mærkningen foregår ved hjælp af en kanyle, hvori der sidder et stempel. Inde i kanylen sidder mikrochippen, som skal være ISO-certificeret. Ved indsprøjtning placerer man chippen i venstre side af halsen.

Vi sørger for at din hvalp bliver registeret i DANSK HUNDEREGISTER. Vi indsender dine samt hundens data til DKK, så du kommer til at stå som ejer.


Alt dette er inklusiv i prisen på en hvalp fra Kennel Vikingstaff's.

Herpes vaccine
Nobivac vacciner
Chipmærkning
Panacur Petpasta - ormebehandling i 3, 5 og 7 leveuge

PAS OG RABIESVACCINATION - IKKE INKLUSIV - DET SKAL DU SELV SØRGER FOR

Skal du i fremtiden ud og rejse med din hund eller vil du bare fra starten af have det blå EU pas til selskabsdyr til din hvalp, så skal hvalpen/hunden rabiesvaccineres hos dyrlægen. En hvalp kan tidligst vaccineres med rabies når den er 12 uger gammel.

Det blå EU pas til selskabsdyr udstedes af din praktiserende dyrlæge og er kun gyldigt, hvis det fremgår, at hunden er vaccineret mod rabies (hundegalskab), og dyrlægen har underskrevet og stemplet det i passet

GYLDIGHED-RABIESVACCINATION

Vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Har hunden allerede en rabiesvaccination, og er den stadig gyldig, behøver man ikke at vaccinere hunden på ny.

 Ved rettidig revaccination kan man rejse straks.

Hvor længe en rabiesvaccination er gyldig afhænger af vaccineproducentens anvisninger, men som regle skal revaccinationen foretages hvert 3. år.

Hvis Du er i tvivl kan Du altid spørger din praktiserende dyrlæge.

Du kan også læse mere om reglerne for at medbringe et kæledyr til udlandet på fødevareministeriets hjemmeside


Hvis du ønsker at få et EU pas til din hund, skal du selv sørger for dette når du skal til din egen dyrlæge.



Efterfølgende skal du selv revaccinere din Vikingstaff’s hvalp. Alt dette får du selvfølgelig besked om ved udlevering af hvalpen.

GRATIS MEDLEMSSKAB I DANSK TERRIER KLUB DET FØRSTE ÅR 

Danske Terrier klub (DTK) er en specialklub under Dansk Kennel Klub (DKK) og FCI som sikrer vores races fremtid. Racen Staffordshire Bull Terrier hører til i gruppe 3. Med et medlemsskab i DTK får Du stemmret og klubbens medlemsblad i det første år.


Kennel Vikingstaff's er selvfølgelig både medlem af Dansk Terrier Klub og Dansk Kennel Klub. Derfor kan vi kun opfodrer vores hvalpekøbere at støtte op omkring vores raceklub når det gratis medlemsskab ophør.


Som seriøse opdrætter opfodrer vi selvfølgelig til, at man støtter op omkring vores racegruppe.

Medlemsskabet i DTK har mange fordele:

  • Du får 6 gang om året klubbens medlemsblad "Terrier Nyt" med posten som giver masser af god læsning.
  • Du kan benytte dig af alle DTK's træningspladser, deltage i ringtræning samt benytte de aftaler klubben har lavet for vores race.
  • Du kan også få 10% rabat på din hundeforskringen, hvis Du vælger at tegne din forskring hos Agria.

 

Et medlemsskab til Dansk Terrier Klub koster kr.395,- om året.


Dette er inklusiv i prisen på en hvalp fra Kennel Vikingstaff's

FODER  

Under hvalpens opvækst er det yderst vigtigt at den får en velsammensat kost, uanset om den fodres med købt fuldkost eller hjemmelavet mad. Hvalpen behøver en passende mængde energi og næringsstoffer for at udvikles på den rigtige måde. Forkert fodring under opvæksten kan give hunden skader for livet. Når man vælger hundefoder, er det vigtigt at det indeholder en tilstrækkelig mængde af de næringsstoffer som hvalpen behøver i det rette indbyrdes forhold. Mest enkelt er det at anvende et fuldfoder beregnet til alle hundens livsstadier, et voksen- eller hvalpefoder. Da et fuldfoder indeholder alle næringsstoffer, inkl. mineraler og vitaminer i korrekt afvejede mængder ved man at hvalpens næringsbehov bliver tilgodeset.

Vores tæve fodre de små staffbørn med hendes råmælk fra de bliver født til de flytter hjemmefra. Når hvalpene er ca. tre uger gamle bidrager vi fodringen med opblødt foder som supplement til tævemælken. Tævens mælk indeholder en høj andel fedt og protein og for at efterligne næringsindholdet i tævemælken, iblander vi foderet tykmælk, æggeblomme eller kogt kød/fisk i de første par uger. Derefter foder vi med Natural Greatness hvalpefoder og råt kød. Vi foder mange gange i døgnet for at lære vores hvalpe, at de ikke behøver frygte, at de ikke får mad nok.

Vi er meget beviste omkring fodring af vores hvalpe.

Efter afvænningen er det vigtigt af hvalpen får en vel sammensat kost og ikke for meget energi. Når du får din hvalp hjem, vil den allerede være vænnet til fast føde. Her er det vigtigt at man anvender det foder som vi anbefaler og man bør følge foderanvisningen på pakken, men man må også vurdere sin hvalpens udseende og afpasse fodermængden derefter. Mængden er afhængig af flere ting, fx hvad foderet består af, hundens motionsniveau og dens stofskifte. HUSK at en hvalpen hverken må være for tyk eller mager.

Du som hvalpeejer skal koncentrerer dig om at give din hvalp den rigtige mængde hundefoder. Det er meget vigtigt, at en hvalpen får den rigtige mængde af næringsstoffer igennem hele sin vækstperiode, så hvalpen udvikler sig godt. Det er igennem vækstperioden, at både hvalpens knogler og muskulatur udvikler sig.


Vi kan KUN anbefale at Du som hvalpeejer selvfølgelig foder din hvalpe med dette hvalpefoder under hele dens opvækst.
Ønsker Du absolut at skifte foder kan dette gøres når der skal siftes til voksenfoder.



Når hvalpen flytter hjemmefra medfølger der 2 kg foder, samt en foderplan til den første tid. 

Dette foder forhandles KUN online hos firmaet www.Hooked4pets.dk

VÆGTSKEMA

Når vores hvalpe bliver født vejer vi hver enkel hvalp ved fødslen og de får deres helt eget vægtskema. De bliver efterfølgende alle mærket med

et lille halsbånd så vi kan kende forskel på dem, da alle ligner meget hinanden. Efterfølgende bliver de vejet hver dag i de første tre uger.

Derefter en gang om ugen indtil de rejser hjemmefra. Dette er for at sikre at alle vores hvalpe får den rigtig vækst og at ingen skubbes væk eller får for lidt mad.


Når hvalpen flytter hjemmefra medfølger der et vægtskema

HALSBÅND OG LINE

Alle vores hvalpe er fra helt små trænet til at gå med halsbånd, da de har deres små farvet halsbånd på. Træningen starter tidligt med deres halsbånd og linie. Halsbånd og linie som medfølger er virkelig lækkert og kraftigt. Materialet er af polyester, da dette er utroligt holdbar og slidstærkt. Når hvalpen flytter hjemmefra får den udleveret sit helt eget halsbånd med tilhørende line som kan justeres op til 220 cm. Halsbåndet kan bruges de første mange måneder.


Når hvalpen flytter hjemmefra medfølger der halsbånd og linie som hvalpen er bekendt med

UDSTILLING - BORDTRÆNING

Alle vores hvalpe bliver trænet fra de er ganske små. En af de vigtige ting er at de kan stå på et bord stille og roligt. Det er en kæmpe fordel hvis man skal udstille sin hvalp i fremtiden, men bestemt også godt når den skal til dyrlægen undersøgelse eller når den skal undersøges og plejes derhjemme. 
Den lille hvalp skal have klippet negle, den skal i bad, kigget øre og mund. Alt dette skal man kunne undersøge og pleje.
 Derfor træner vi den til at stå på bordet, på gulvet.

Derfor er det vigtigt at denne træning fortsættes i hjemmet, hvis man ønsker at kunne håndter og fremvis sin hund. 
Da en del af vores hvalpe anskaffes med henblik på udstilling både nationalt og internationalt har vi efterfølgende påbegyndt den del af trænesprogrammet.
 Husk vi står

altid til rådighed og tilbyder selvfølgelig altid vores hjælp fremover.


Dette er inklusiv i prisen på en hvalp fra Kennel Vikingstaff's

LEGETØJ

Når en hvalp flytter hjemmefra vil den i starten savne sin mor, sine søskende og dens daglige rutiner, idet hvalpen har været sammen med os fra den dag den duftede livet første gang. Den vil kunne huske de otte ugers oplevelser og indtryk. Vores hvalpe får noget bestemt legetøj med i deres kravlegård som de får lov til at lege med. Legetøjet kommer derved til at dufte af deres mor, de andres savl og alt det andet der er naturligt i et hvalpeliv. 

Legetøjet som befinder sig i kravlegården er noget som hvalpen vil få med sig når den rejser og grunden til at hver hvalp får et stykke legetøj fra kravlegården, er at denne ting ville minde hvalpen om dens familie og være med til at gøre, så hvalpen føler sig mere tryg. Vi synes at det gør en forskel og mange af hvalpene har denne legeting i deres bedste hundeseng rigtig længe efter.


Når hvalpen flytter hjemmefra medfølger der legetøj


HVALPEPLEJE - IKKE INKLUSIV - DETTE SKAL DU SELV SØRGER FOR

HVALPEPLEJE ER VIGTIGT - MEN VASK IKKE DIN HVALP FØR BEHOVET OPSTÅR! Når og hvis din hvalp skal i bad for første gang er det vigtig at bruge en mild shampoo. Her vil vi anbefale en økologisk hvalpeshampoo med mandelolie fra B&B som er yderst milde, effektiv og skånsom.


B&B økologisk hvalpeshampoo er meget mild, som skånsomt rengør uden at affedte alt for meget og med B&B hvalpeshampoo vil du opleve en herlig shampoo, der med sit bløde skum, den blødgørende mandelolie og en lækker duft af sommer med æble og melon, gør vaskeoplevelsen til noget helt særligt, både for dig og hvalp. Shampooen skal fortyndes 1:10

 

Med B&B økologisk hvalpeshampoo får du:

  • Kvalitet
  • Mild, effektiv og drøj i brug
  • PH-værdi 5,5-6
  • Udvikler lækkert og blødt skum, som er nemt at skylle ud af pelsen
  • Allergivenlig for både du og din hund


Med B&B økologisk hvalpeshampoo undgår du:

  • Kunstige farvestoffer
  • Parabener
  • Silicone
  • Kunstig parfume
  • Overflødige tilsætningsstoffer


Vi bruger selvfølgelig det bedste og det er efter vores mening produktet B&B økologisk hvalpeshampoo.


Hvis du ønsker shampoo til din hvalp/hund er dette selvfølgelig noget Du selv skal sørger for.

HVALPEMAPPE

Alle vores hvalpe får deres egen hvalpemappe som indeholder diverse informationer omkring fx vaccine, ormekur, socialiserings- og miljøtræningsskema, Staffordshire Bull Terrier info, og andet brugbar materiale etc.


Dette er inklusiv i prisen på en hvalp fra Kennel Vikingstaff's.



FORSIKRING - IKKE INKLUSIV - DETTE SKAL DU SELV SØRGER FOR

Alle vores hunde er forsikret hos Agria Dyreforsikring og alle de tæver som indgår i avlen er avlsforsikret hos Agria Dyreforsikring. Hvalpene er forsikret hos os og er dækket indtil leverings datoen. Hvalpeforsikringen som vi har hos Agria ophører ved midnat den dag hvalpene er leveret til den nye ejer. Derefter skal Du som ny hvalpeejer selv stå for den videre forsikring. Derfor bør Du som hvalpekøber hurtigst muligt forsikre din hvalp hos Agria, så hvalpen er forsikret uden afbrydelse.


Hos Kennel Vikingstaff's hjælper vi naturligvis vores hvalpekøbere med at få tegnet forsikring i god tid, så forsikringen allerede træder ikraft når de nye hvalpeejer skal have deres hvalp hjem.


Vi anbefaler dig som hvalpekøber, at tegne følgende forsikringer på din hvalp:


  • Agria lovpligtige ansvarsforskring

      (Hvis Du tegner en Agria Altid Staffordshire bull terrier sygeforskring inden hvalpen er 4 mdr. får Du den lovepligtige ansvarsforskring
      med i købet, svarende til en værdi på 509 kr.om året)

  • Agria Altid Staffordshire bll terrier sygeforskirng (Der dækker op til henholdsvis 25.000 og 45.000 kr. årligt for dyrlægebehandling og receptpligtig medicin i forbindelse med sygdom eller skade)

  • Agria Livsforsikring, som erstatter op til købesummen for hvalpen, hvis den skulle afgå ved døden eller må aflives på grund af sygdom
    eller 
    skade.

           

Udover Sygeforsikring kan man tegne tillægsforsikringer hos Agria på sin hvalp:


  • Agria Tryghed (der bl.a. giver dækning til pasning hvis hvalpekøberen bliver alvorligt syg og ikke selv kan passe hunden)


Her kan du læse om Agria Dyreforsikring

Hvis ikke du er interesseret i at tegne Dyreforsikringen hos Agria, er dette noget som DU som hvalpeejer selv skal sørger for at få tegnet på din hvalp inden afhentning af hvalpen.

AT HAVE HUND KOSTER PENGE

Som ny hundeejer kan det være svært at vide, hvad det egentlig koster at have hund, derfor bør man gøre sig selv og ikke mindst hunden den tjeneste at prøve at finde ud af om man overhovedet har råd til at have hund. Her vil man nemlig hurtigt finde ud af, at købsprisen (anskaffelsesprisen) blot er en lille del i dét regnestykke af hvad det koster at have hund og man skal jo også tænke over at hunde lever måske i

de næsten 15 år.


Der er løbende udgifter til en hund og mange hæfter sig i første omgang ved købsprisen (anskaffelsesprisen), når de skal have hund og man er selvfølgelig også nødt til at have de penge, hunden eller hvalpen i første omgang koster, men når det er sagt, er det jo de løbende udgifter, der kommer til at belaste budgettet måned efter måned, år efter år, så dem bør man bestemt også have tænkt ind i budgettet.


Der vil også være udgifter til hunden og som ny hundeejer kan det være svært at vide, hvilke udgifter der hører til dét at have hund. Det kan varierer en del fra race til race og størrelse til størrelse, ligesom der er nogen poster, der kan skrues op og ned for.


Har du eksempelvis overvejer at der vil være udgifter som disse forbundet med at have hund:


  • Forsikring (Lovpligt ansvarsforsikring, sygeforsikring)
  • Dyrlægebesøg (regelmæssig besøg, sundhedstjek, vaccinationer samt evt. uforudsete dyrlægebesøg)
  • Kvalitets foder og godbidder
  • Udstyr (kurv, mad- og vandskål, legetøj, seler, halsbånd, liner, børste, hundeposer, transportbure/hundegitter/bilsele)
  • Træning
  • Pleje (shampoo, loppemiddel, evt. massage/kiropraktor/svømning)
  • Hundepension (hvis man har brug for at få hunden passet, og venner/familie ikke kan træde til)
  • Fx transport til/fra træning, udstilling, tilmeldingsgebyrer til udstilling/konkurrencer, medlemskaber stambogsførende klub + evt. specialklub)
  • Andre uforudsete udgifter, som ødelagte møbler, tapeter, sko m.m.


Overnævnte poster er eksempler dvs. ikke alle hundeejer kommer til at betale for alle disse poster, men de skal tænkes som hjælp, så man som

ny hundeejer kan se, hvilke udgifter der kan være forbundet med at have hund. Derfor bør man ligeledes indføre visse udgiftsposter i sit regnskab allerede ved køb af hunden. Har man ikke penge til dette, så er det uforsvarligt at anskaffe sig en hund.

 En hund koster "fra vugge til grav" ca. kr.100.000,- også er der ikke taget højde for evt. sygedomme, skader, speciel kost, medicin m.v. og i starten vil det altid være dyrere hvor man jo står og mangler alle tingene til sin hvalp og formentlig skal der investeres i flere halsbånd/seler, da den lille hundehvalp jo vokser sig større og større. 



Der er meget at tænke over inden man anskaffer sig en hund - det koster mange penge at have hund!