The Nanny Dog

KÅRET TIL ÅRETS FAMILIEHUND I 2006 I ENGLANG - THE NANNY DOGStaffordshire Bull Terrieren holder meget af børn, det er en medfødt evne den har. Den nyder opmærksomheden fra børn, så selv børnene lære hurtigt at trygheden er sammen med en SBT. For at blive mere klog på hvad det er vi taler om her, vil vi visse jer nogle små videoer, hvor der visses en utrolig kærlighed imellem SBT, børn og andre dyr. Dette er kun et glimt af hvad en ægte SBT betyder for en familie.Rigtig god fornøjelse med disse videoer....HUSK PÅ;

Man skal aldrig glemme at en Staffordshire Bull Terrier skal som alle andre hunde i verden opdrage og trænes fra hvalp. Denne prægningen

starter allerede fra den er født og mange år frem. Som sagt "En hund er et dyr og ikke et menneske"


Racen kommer oprindeligt fra Storbritannien i England og lever som en familiehund.


I 2006 blev racen kåret som ”Årets Familiehund” i England, fordi flere og flere børnefamilie vælger racen som et trofast medlem af familien.

Staffordshire Bul Terrieren, også kaldet "Staffen" kaldes også populært;”The Nanny dog” dvs.”Barnepige-hunden”, og det er der jo ikke noget at sige til eftersom den har en enorm livsglæde, som mange hundeejere/børnefamilie forelsker sig i.


Igennem avlen er den moderne hund kendt for; sit ukuelige mod, sin høje intelligens og sin store udholdenhed. Kombineret med dens hengivenhed for sine venner og børn i særdeleshed, sin evne til at slappe af og generelle stabilitet, er med til at gøre staffen til en meget populær familiehund.


Mange Børnefamilier elsker denne race for dens kærlige børnesind og robuste tilgang til livet med børn og små mennesker, da dens tålmodighed

og forsigtige omgang med børn er legendarisk. Staffordshire Bull Terrieren, er en utrolig hengiven hund, der finder sig tilrette i alle miljøer. Med

sit overstrømmende glade kropssprog, hvor alle kropsdele deltager, afvæbner den straks alle den møder. 
Den er absolut pålidelig, og selvom alle børnenes legesager ryger rundt i luften, er det under en Staffordshire Bull Terriers værdighed at deltage på andre måder end at lægge sig i vejen.


I de seneste år har Staffen vundet indpas i danskernes hjerter. Racens popularitet skyldes bl.a. racens joviale ydre og væsen og som den eneste

race under FCI finder man indskrevet i racestandard, udtrykket;"fuldstændig pålidelig", særdeles intelligent og hengiven, især overfor børn.


Staffordshire Bull Terrieren er yderst hengiven overfor mennesker. Den er glad og tilfreds, blot den er sammen med sine mennesker, den trives

lige godt i en aktiv børnefamilie som hos en pensionist. Som sagt "Ingen race er mere kærlig overfor sin familie".

RACENS HISTORIE


Staffordshire Bull Terrrieren oprindelsesland: Storbritannien i England.

Først i 1935 blev racen anerkendt af den engelske kennelklub og den første Stafforshire Bull Terrier blev indregistret i England. Siden hen er racen udelukkende opdrættet som familie- og udstillingshund. Racens oprindelse kan dog spores over 100 år længere tilbage.


De hunde som staffordshire Bull Terrieren nedstammer fra, er ikke fuldt dokumenteret, men det vides at racen blev skabt ud fra datidens bulldog og terrier varianter og kan ligeledes dateres tilbage til midten af 1800-tallet. Da man ønskede en hund, som både udviste råstyrke og kampgejst samt hurtighed og adræthed. Formodentligt med størst vægt på indholdet af bulldog.


Staffordshire Bull Terrieren er den terrier race i oprindelseslandet, Storbritannien, der er flest af - og samme sted den 5. største race med ca. 12.000 årlige registreringer.


I Danmark er Staffordshire Bull Terrieren en race med en lille population. I 2008, 2009 og 2010 blev der i Dansk Kennel Klub registreret henholdsvis 180, 136 og 101 Staffordshire Bull Terrier.


En raceren Staffordshire Bull Terrier har altid en FCI anerkendt stamtavle fra eksempelvis Dansk Kennel Klub.


En Staffordshire Bull Terrier anerkendes udelukkende kun såfremt den kan identificeres via en anerkendt stamtavle. Andre hunde, som måtte have en vis ydre lighed med en Staffordshire Bull Terrier eller som blot påstås at være en, mangler valid og troværdig dokumentation for afstamning, og hvor der med største sandsynlighed er tale om en blandingshund.


Derudover er opdræt af disse "kopi-hunde" ikke underlagt den etablerede hundeverdens kompetencer, krav og retningslinjer.


HUSK DERFOR ALTID STAMTAVLEN!

The first Cradly Club Show in 1935
Ch. Lady Eve
Staffordhsire Bull Terrier Show
The Wembly National Dog Show in 1936
Crufts in 1939
Joe Mallen
Ch. Gentleman Jim
Mr. Joe Dunn with Lady Eve and Mr. Joe Mallen with Gentleman Jim

EN LILLE DEL AF ENGLANDS HISTORIE


I det berømte Staffordshire Regiment, er Staffordshire Bull Terrieren regiments maskot. Historien om Staffordshire Bull Terrieren hos regimentet tager sin begyndelse i 1800 tallet. South Staffordshire regimentet var på march under ledelse af Lord Wolseley. De skulle hjælpe med at befri Khartoum, der var belejret af tyskerne. De steg på et tog i Cairo sammen med en Staffordshire Bull Terrier. Desværre hoppede ”Boxer” som hunden hed, af toget, mens det var i fart. Soldaterne så hunden ligge bevidstløshed ved siden af sporet. De fleste anså den for død.


Nogle få dage efter, mens regimentet havde slået lejr ved Assiut for at afvente de videre marchordrer, vaklede en meget tynd og udmattet hund ind i deres lejr, hvor den kollapsede. Boxer havde tilbagelagt over 320km langs jernbanesporene i fyrre graders hede for at slutte sig til sit regiment. Hunden kom sig og fulgte med på det videre felttog. Fra den dag af blev Staffordshire Bull Terrierne regimentets maskot.


Efter 2. verdenskrig blev det i 1949 til en fast tradition, at regimentet ved parader havde en Staffordshire Bull Terrier til at gå forrest. Den første paradehund var en helt hvid Staffordshire Bull Terrier ved navn Watchman I, han deltog ved hver en parade og blev præsenteret for Hendes Majestæt Dronningen på hendes besøg i Burton-on-Trent den 28. marts 1957. Han døde i 1959 og blev begravet på en græsplæne overfor rådhuset i King Edward Square Burton-on-Trent. De efterfølgende paradehunde fik alle navnet Watchman.


I 1960 kom Watchman II til regimentet og ligesom hans forgænger var han den der marchere i spidsen af regimentet i de næste seks år af hans liv. Han blev præsenteret for Hendes Majestæt Dronningen i begyndelsen af 1960'erne og han hans sidste parade var i 1966 hvor han

efterfølgende gik på pension frem til hans død i 1974 i en alder af fjorten år. Han blev lagt til hvile ved siden af sin forgænger på Burton, hvor de begge er husket på en mindeplade.


Selvfølgelig skulle traditions tro forsætte, derfor blev der sat en ransagning i gang for at finde en hund med en passende stamtavle og sammen udseende som den tidligere Watchman. Det lykkes og i 1988 blev Watchman III så optaget i regimentet som han tjente frem til hans død i 1998, hvor han ligeledes blev begravet sammen med sine to forgænger.


I 1998 blev Watchman IV så præsenteret for regimentet, han var kun en lille hvalp og fik handleren Sergent Malcolm Bower. De deltog i parader, i forskellige arrangementer og ved civile lejligheder.  Han deltog også i paraderne sammen med 1. bataljon og det nydannede West Midlands regimentet. Han blev pensioneret i 2009 og nyd hans liv sammen med sin handler Malcolm Bower og hans kone. I 2010 døde Sergent Malcolm Bower og på paraden til hans begravelen var Watchman IV med. Malcolm Bower's kone måtte efterfølgende selv passe Watchman og det var tydeligt at se at Watchman IV savnede hans handler. Den 5.december 2013 døde Watchman IV så i en alder af 15 år. Han blev selvfølgelig også begravet ved siden at sine forgængere.


Til begravelsen sagde Regimentet at Watchman IV - også kendt som "Stormer", havde mødt dronningen to gange og havde "bragt glæde til hundredvis af mennesker" i regimentets lejligheder. Jim Massey, sekretær for Staffordshire Regiment Association, sagde; "Watchman var den fjerde maskot, vi har haft siden Anden Verdenskrig" og "Han var en særdeles fredsommelig, velopdragen hund og en stor Regimentets karakter i løbet af de 10 år, han tilbragte med os".


I 2009 overtager Watchman V så alle hans forgængers opgaver og får handler Sergent Greg Hedges.


I 2010 er regimentets maskot indtrådt i RSPCA til opfordring til bydelens beboere til at genvinde Staffordshire bull terriere. De fleste RSPCA animalske centre rapporterer at omkring 80 procent af deres hunde på dette tidspunkt som er i deres varetægt, er Staffordshire bull terrier eller

en staffy krydsning. Organisationen har i sinde at ændre misforståelserne om racen ved at lancere en ny hjemmeside, hvor folk kan finde ud af mere om de Staffordshire bull terriere som søger nye hjem.


Sergent Greg Hedges sagde;

"Watchman V er den første Staffy jeg har haft i min varetægt, og han er en absolut fantastisk hund. Jeg har haft andre racer i fortiden, men efter at have en Staffy ville jeg aldrig se tilbage. Det er en vidunderlig race og Watchman V er en stor hund. Den nuværende opfattelse af Staffordshire bull terriere i resten af ​​verden er ikke så stor og du vil finde det vanskeligt at få nogen, der rent faktisk har haft en Staffy til at sige et forkert ord om dem". "Ligesom enhver hund, er du nødt til at give dem din fulde opmærksomhed, de er sjove og kærlige dyr som kan være sammen med mennesker, de er loyal og kan være et absolut vidunderlig familiemedlem".


RSPCA inspektør Tony Woodley sagde;

"Som enhver hund, kræver en Staffy en masse kærlighed, tålmodighed, forståelse og engagement, men at omplacere én er en meget givende oplevelse og Staffordshire bull terrierens omdømme har taget et par slag i de seneste år fra folk der desværre associere dem med uansvarlige ejere".


Sandheden er imidlertid, at hunden ikke har ændret sig, men den måde vi behandler dem på har".